Paralaksa tła

Tradycyjne potrawy w nowym wydaniu

Tarta – wolisz na słodko czy na słono?
13 września 2017
Slow Food – w zgodzie z naturą
17 października 2017
 

Powstaniu Jakubka towarzyszyła myśl, by tradycyjne, klasyczne na polskich stołach potrawy nieco unowocześnić i nadać im zupełnie nowy kulinarny wymiar. Zabawa smakami, tworzenie przepisów i późniejsze sprawdzanie, czy użyte połączenia smakowe będą rozkoszą dla naszych kubków smakowych to naprawdę świetna zabawa.

Zastanawialiśmy się, jakie potrawy wyznaczają polska kuchnie. Bez wątpienia, Polska przez obcokrajowców kojarzona jest najczęściej z pierogami i kiełbasą. Turyści liczą też na to, że każdy posiłek popija się u nas Żubrówką.

Dlatego do nowego menu wprowadziliśmy coś dla koneserwów tradycyjnej kuchni polskiej, jednak w zupełnie nowej ,zaskakującej kulinarnie odsłonie. Kotlet schabowy, gołąbki, zrazy wołowe. Brzmi nudno? A gdy dodamy do tego puree jabłkowo-chrzanowe czy plastry buraka z aromatyczną kaszą jaglaną? Masz ochotę spróbować?