Paralaksa tła

O PLANOWANIU I PODRÓŻACH

O PLANACH, ZARZĄDZANIU I JEDZENIU.
7 maja 2014
Od dziś startujemy z naszym długo wyczekiwanym, letnim, Jakubkowym ogródkiem ☀️
27 lipca 2017
 

Nawet najdłuższa podróż zaczyna się od pierwszego kroku.

T ak głosił w swych naukach Konfucjusz. W każdym ludzkim działaniu premiowana jest cierpliwość , konsekwencja i skromność. Wchodząc na rynek z nowym produktem zawsze ponosimy ryzyko. Tym ryzykiem jest odrzucenie produktu przez klienta. Pisząc zaś po ludzku – można planować i prowadzić Bóg wie, jak ciekawą działalność usługową i można zostać na lodzie. Wszystko zależy od ludzi, jeżeli oni nie zechcą spróbować i kupić to wszystkie plany wezmą w łeb. Jakubek łączy tradycję z nowoczesnością.

Tradycyjna forma, jaką jest gotowane ciasto, okrywa farsz, który przyjmuje najróżniejsze smakowo treści. Jakubek nie pozostawia konsumenta obojętnym. Poprawia nastrój, przypomina smaki z dzieciństwa, czasem inspiruje do kulinarnych poszukiwań, a bywa i tak, że u jedzącego rodzi się refleksja cyt.-, czegóż to ludzie nie wymyślą? Bez widzów nie ma teatru, a bez gości Jakubka. Do Jakubka Jarockiego i Staromiejskiego dołączy może już niebawem Jakubek Bankowy. Jeżeli wszystko pójdzie dobrze to w siedzibie Narodowego Banku Polskiego przy al. Marszałka J.Piłsudskiego 11 uruchomiony zostanie kolejny bar. Będzie czynny w godzinach pracy urzędów i firm działających w tym budynku. Menu będzie podobne do menu w pozostałych lokalach. Będą więc zupy kremy, tarty, świeże soki i surówki ze świeżych warzyw, no i oczywiście będą jakubki. Jak donoszą nam nasii donosiciele w tajnych jakubkowych laboratoriach prowadzone są prace nad nowymi produktami. Pojawią się wkrótce czarodziejskie deserowe słoiczki z gorzką czekoladą, karmelem, orzeszkami ziemnymi i kaszą jaglaną wodzące na pokuszenie najtwardszych słodyczowych sceptyków, a także jakubki z nadzieniem krewetkowym w niebiańskim szafranowym sosie. Jakubek Olsztyn